Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
buitenland

Politie arresteert daders van homofobe aanval in Amsterdam


gepost op 02/09/2017 om 12:00

Delen

De Amsterdamse politie heeft donderdag twee Amsterdammers van 23 en 27 jaar en één man van 25 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging moord of poging doodslag. De drie mannen zouden op zondagochtend 18 juni 2017 twee homo’s van 23 en 37 jaar hebben geschopt en geslagen. Een vierde verdachte wordt naar verwachting snel aangehouden.

Na een avond stappen in de Reguliersdwarsstraat kwamen de twee slachtoffers een man tegen die hen beledigde en bedreigde. Tijdens de scheldpartij werden ook enkele homofobe verwijten geuit. De slachtoffers hoorden de man bellen met een andere persoon. Op het Damrak kreeg hun belager het gezelschap van drie andere mannen. 

Serieuze verwondingen
Het 37-jarig slachtoffer werd vervolgens door de vier mannen geslagen en geschopt. Hij verloor ook even het bewustzijn en moet als gevolg van de homofobe aanval meerdere tanden missen. Het slachtoffer van 23 jaar liep serieuze verwondingen aan zijn gezicht en gebit op. Meer dan twee maanden na de feiten zijn de twee mannen er emotioneel gezien nog steeds slecht aan toe. 
De vier mannen kwamen in het vizier van de politie na uitgebreid onderzoek. In het onderzoek zijn ook camerabeelden bekeken uit de omgeving van het incident. 

Bron: Persbericht Politie Amsterdam

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).