Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
Travestie en Transgender

Driejarige jongen mag geen prinses zijn in Disneyland Parijs


gepost op 01/09/2017 om 20:00

Delen

Disneyland Parijs heeft zich verontschuldigd omdat een driejarige Frozen-fan het ‘prinses voor een dag’ pakket niet kon meemaken omdat hij een jongen is. De moeder van de jongen wilde het pakket als een vervroegd kerstcadeau boeken en stuurde een mailtje naar het pretpark. Groot was haar verbazing toen ze het antwoord kreeg dat het pakket enkel voor meisjes was.

Sinds dat hij de film Frozen zag is de driejarige Noah een grote fan van Elsa. “Als er zoiets is als een superfan, dan is Noah dat wel”, zo schrijft zijn moeder op haar blog. “Hij draagt zijn Elsa-jurk iedere dag en wil ze zelfs niet uitdoen als hij gaat slapen.” De jongen was vol verwachting nadat hij enkele foto’s op Facebook had gezien van meisjes die voor één dag omgetoverd werden tot prinses. Maar de droom van de jongen werd aan diggelen geslagen door het antwoord op de e-mail van zijn moeder.

In een open brief aan Disneypark Parijs schrijft de moeder over de onaangename verrassing en wijst ze op de dubbele standaarden die het park hanteert.
“Niemand zou het erg vinden als Jack Sparrow of Spiderman…zelfs als Noah een meisje was…maar omdat hij een jongen is en Elsa een princess is het ‘niet toegelaten’.
“Jullie hebben gewoon laten weten dat hij niet kon boeken omdat hij een jongen is.Waar zijn jullie bang voor? Wat gebeurt er als een jongen een jurk draagt? Zal hij in vlammen uitbarsten? Kan hij opgroeien tot een homo en zou ik jullie daarvoor voor de rechter dagen?”

In een reactie betreurd het pretpark het antwoord dat de moeder gekregen heeft van een medewerker uit Parijs.
“Dit is een geïsoleerd incident. Het antwoord van de medewerker weerspiegelt niet de politiek of praktijken die in Disneyland Parijs gehanteerd worden. We gaan stappen ondernemen om te voorkomen dat dit zich in de toekomst zal herhalen. Diversiteit is ons zeer dierbaar en we willen zeker zijn dat alle gasten van hun verblijf in ons park genieten.”
In de het antwoord laat het park weten dat zowel jongens als meisjes welkom zijn voor ‘Prinses voor een dag’.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select