5GB in plaats van 4GB
Travestie en Transgender

Trump geeft opdracht om transgenderban in het leger uit te werken


gepost op 26/08/2017 om 18:00

Delen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag de beleidsnota getekend die de ban van transgenders bij de strijdkrachten vorm moet geven.In de nota staat ondermeer dat het gebruik van regeringsgeld voor operatieve geslachtsveranderingen voor militairen onmiddelijk moet stoppen, tenzij dat proces al gaande is

Het presidentiŽle memorandum geeft minister van Defensie James Mattis opdracht de komende maanden het functioneren van transgender-militairen te onderzoeken. Aan de hand van criteria zoals "militaire effectiviteit en dodelijkheid", budgettering en de Amerikaanse wet moet worden bepaald of zij in dienst kunnen blijven. Die moet zijn huiswerk ten laatste op 21 februari 2018 klaar hebben.

Trump kondigde de transgenderban eind vorige maand aan in een reeks van tweets. "Ons militaire apparaat moet gericht zijn op beslissende en overweldigende overwinningen en kan niet worden geremd door de enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het leger met zich mee zouden brengen", zo schreef de president toen. De militaire leiding in het Pentagon liet toen weten niets te zullen doen zonder officiŽle opdracht.

Met de beleidsnota die Trump nu heeft uitgestuurd kan de ban vorm gegeven worden. Momenteel zouden er naar schatting 15.000 transgenders bij de Amerikaanse strijdkrachten aan de slag zijn.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).