binnenland

Video: Antwerpen krijgt regenboogzebrapaden


gepost op 07/08/2017 om 15:00

Delen

In Antwerpen zijn maandagnamiddag drie zebrapaden overspoten met regenboogkleuren. De regenboog zebrapaden komen er voor de tiende verjaardag van Antwerp Pride dat aanstaande donderdag van start gaat, krijgen drie zebrapaden regenboogkleuren. De drie zebrapaden die extra kleur krijgen, bevinden zich op de Scheldekaaien en aan de Lange Koepoortstraat.
 

De stad laat twee zebrapaden inkleuren op het kruispunt van de Suikerrui met de Ernest Van Dijckkaai. “Nadat we als stad Antwerpen al eerder zorgden voor een regenboogmonument aan het Roze Huis op de Draakplaats, wilden we voor deze tiende editie van Antwerp Pride nog iets extra doen”, zegt schepen voor publiek domein Ludo Van Campenhout. “We kozen voor het kruispunt van de Scheldekaaien en de Suikerrui. Niet alleen vanwege de centrale en zichtbare ligging, maar ook omdat de Pride Parade hier zal passeren.”
 
Het district Antwerpen laat bijkomend een zebrapad op het kruispunt Lange Koepoortstraat/Minderbroedersrui/Sint-Paulusstraat schilderen in regenboogkleuren.
 
Marco Laenens, voorzitter districtsraad Antwerpen: “Ook dit jaar willen we als district en stad Antwerpen onze steun en gastvrijheid uiten naar Antwerp Pride en worden er als proefproject op 3 zebrapaden regenboogkleuren aangebracht. Na een positieve evaluatie kunnen er meer zebrapaden volgen.”

Antwerp Pride gaat volgende donderdag van start. De Pride optocht trekt zaterdag langs de kaaien.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).