Sport

Topsportclubs lopen mee in Antwerpse Pride


gepost op 04/08/2017 om 00:00

Delen

De Antwerpse voetbalclubs Royal Antwerp FC, KFCO Beerschot-Wilrijk en City Pirates, basketbalclubs Port of Antwerp Giants, zwemclub Brabo en volleyclub Topvolley Callant Antwerpen zullen samen met de Brusselse rugbyclub Straffe Ketten zullen op met een delegatie meelopen in de tiende editie van de Antwerp Pride. Die gaat door op 12 augustus.

De deelname van de clubs werden donderdagmorgen bevestigd door de Antwerpse schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) en Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel. De clubs zullen ook vooraf het sportcharter ondertekenen dat tijdens de World Outgames in 2013 in het leven werd geroepen.

Met hun deelname geven de sportclubs een duidelijk signaal aan zowel hun supporters en spelers. "Je merkt dat spelers en speelsters vaak nog moeite hebben om zich te outen, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn voor spreekkoren van fans van de tegenstander. Maar als we spelers en/of bestuursleden van de Antwerpse topsportclubs laten meestappen in de Pride Parade, is dat een belangrijk signaal”, aldus Van Campenhout.

In totaal zullen 61 delegaties waaronder 40 praalwagens te zien zijn tijdens de parade.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).