buitenland

Oud-Generaals veroordelen transgender verbod van Trump


gepost op 01/08/2017 om 21:00

Delen

Een groep van 56 gezaghebbende oud-generaals uit het Amerikaanse leger hebben het verbod op transgenders in het leger veroordeeld. Als het verbod er toch zou komen zou dat nog erger zijn dan het ‘Don’t Ask, Don’t Tell” verbod waardoor homoseksuele soldaten tot 2010 niet voor hun seksuele geaardheid mochten uitkomen. De Amerikaanse president liet vorige week via Twitter weten dat transgenders niet meer bij de strijdkrachten welkom waren.

Volgens de oud-generaals zou het verbod ervoor zorgen dat de troepen “minder gevechtsklaar” zouden zijn."Als dit verbod wordt doorgevoerd, wordt het Amerikaanse leger veel talent ontzegd", schrijven de 56 oud-generaals. Bovendien zou de ban leiden tot verstoorde relaties binnen de troepen. "Transgenders zouden gedwongen zijn weer in de kast te kruipen en te moeten liegen tegenover hun kameraden. En soldaten die weten dat hun maten transgender zijn, worden gedwongen tussen het verraden van hun militaire partners of het negeren van een bevel."

Volgens Donald Trump zijn de medische kosten van de transgender soldaten een last op het defensiebudget en veroorzaken ze een grote onrust bij de strijdkrachten. Op dit moment zouden er 15.000 transgenders bij het Amerikaanse leger aan de slag zijn.

Het verbod leidde tot een grote golf van protest, zowel bij als buiten de legertop. De militaire top liet in een eerste reactie weten dat het verbod er niet komt zolang het niet via de officiële weg wordt opgelegd. Zij zouden niet op de hoogte geweest zijn van het plan van de Amerikaanse president om het verbod in te stellen. Ook in verschillende steden kwamen transgenders massaal samen met veteranen en LGBT-activisten op straat om tegen het verbod te demonstreren. Dat was onder meer het geval in New York.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select
Select