5GB in plaats van 4GB
buitenland

Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken


gepost op 28/07/2017 om 11:00

Delen

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan hun reizigers bij de invoering van de nieuwe dienstregeling genderneutraal aanspreken met ‘Beste reizigers’. De Spoorwegen laten dus de aanspreektitel “Dames en heren” achterwege.

De tekst die te horen is bij de 24.000 automatische omroepberichten wordt bij de invoering van de nieuwe dienstregeling op 10 december aangepast. Ook de machinisten, conducteurs en omroepers op de treinen en in de stations krijgen de instructie om de reizigers van dan af genderneutraal aan te spreken.

"Een kleine wijziging, maar tegelijkertijd is het toch ook heel logisch om onze reizigers aan te spreken met wat ze voor ons zijn? Namelijk beste reizigers", aldus NS-baas Roger van Boxtel. "Onze mensen op de trein willen graag dat iedereen zich welkom voelt. In persoonlijke gesprekken is het natuurlijk aan de conducteur zelf hoe hij zijn of haar gastvrijheid invult. Iedere reiziger is ons even lief.”

De NS volgt hiermee in de voetsporen van de stad Amsterdam en de Londense Metro die eerder al lieten weten dat ze genderneutraal gaan communiceren met hun inwoners en reizigers.

In een reactie aan Gaylive.Be laat NMBS-woordvoerder Bart Crols weten dat er momenteel geen plannen zijn om in ons land het Nederlandse voorbeeld te volgen.


Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).