Travestie en Transgender

Transgenders niet meer welkom in Amerikaanse leger


gepost op 26/07/2017 om 22:00

Delen

De Amerikaanse president Donald Trump zegt in een reeks tweets dat transgenders niet langer meer welkom zijn in het leger en dat ze een last vormen voor defensie. Trump schrijft dat hij de beslissing heeft genomen na overleg met zijn militaire experts en generaals.

"Ons militaire apparaat moet gericht zijn op beslissende en overweldigende overwinningen en kan niet worden geremd door de enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het leger met zich mee zouden brengen", meldt de president woensdag via Twitter.

Hiermee draait Trump opnieuw een beslissing van zijn voorganger Barack Obama terug. De regering hief toen het verbod op openlijk transgenders in het Amerikaans leger op. In de loop van dit jaar zouden transgenders zich ook kunnen aanmelden voor actieve dienst. Het ziet er echter niet naar uit dat dit laatste ook daadwerkelijk zal gebeuren.

Uit een vorig jaar gepubliceerd onderzoek van het onafhankelijkeRAND Corporationbleek dat 2.450 van de 1,2 miljoen actieve militaire medewerkers transgender zijn. 250 militairen zijn momenteel bezig met een geslachtstransitie.
Volgens GLAAD zouden er zelfs 15.000 transgender militairen aan het werk zijn bij de Amerikaanse strijdkrachten.

Op Twitter ligt de Amerikaanse president onder vuur nadat hij zich tijdens de verkiezingen opwierp als beschermer van de LGBT-gemeenschap.Verschillende LGBT-organisaties en senatoren hebben de beslissing om het verbod op transgenders terug te activeren veroordeeld.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).