Baby zomervoordeel
agenda

Lesbienneblad Zij Aan Zij bestaat 25 jaar


gepost op 25/07/2017 om 11:00

Delen

Het Nederlandse blad voor lesbische en biseksuele vrouwen Zij Aan Zij bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt op 4 augustus gevierd in Amsterdam.

Vijfentwintig jaar geleden was het voor Nederlandse lesbische en biseksuele vrouwen moeilijk om met elkaar in contact te komen. Je had wel het feministische maandblad Opzij en de contactadvertenties in de Volkskrant maar een een echt blad voor deze doelgroep was er niet. Om aan die behoefte te beantwoorden richtte Maria van Oosten het blad Zij Aan Zij op. Een tijdschrift met informatie, (h)erkenning, maar ook mooie interviews en ruimte voor contact en het uitgaansleven.Van een simpel contactblaadje groeide Zij aan Zij uit tot een mooie glossy. Maria heeft 25 jaar keihard gewerkt om de lesbische vrouw op de kaart te zetten, en dat lukte met Zij aan Zij!

Om deze verjaardag feestelijk te vieren komt er in augustus een speciale jubileum editie van het blad uit en wordt er een groot verjaardagsfeest georganiseerd. Tijdens dit feest wordt de Zijaan Zij Empowerment Award uitgereikt. Deze Award wordt altijd uitgereikt aan een slimme, prachtige, daadkrachtige lesbienne. Ook zijn er optredens van Jennie Lena en DJs Dees, Sjeazy Pearl en Aiscream, JNM the Naked MC en meer.

Paradiso Noord - Tolhuistuin IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam

Kaarten in de voorverkoop 17,50 euro Aan de deur 25,00 euro

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).