buitenland

Islamitische moeder moet ontslag nemen na homo-huwelijk van haar zoon


gepost op 19/07/2017 om 23:00

Delen

Een Canadese Islamitische moeder heeft ontslag moeten nemen nadat bekend werd dat haar zoon eerder deze maand met een man is getrouwd.

Ondanks het feit dat de beide ouders hun zoon met zijn huwelijk steunden, trok het de aandacht van de organisatie van Islamitische gemeenschappen waarvoor de vrouw als secretaris-generaal werkte.
De vrouw moest ontslag nemen nadat meer dan duizend mensen een petitie hadden ondertekend die haar werkgever NASIMCO (de Noord Amerikaanse Shia Ithna-Asheri Moslimgemeenschappen) online hadden gezet.
In de bijhorende tekst werd het huwelijk tussen de twee mannen als een zonde bestempeld. “Traditioneel is het huwelijk een publieke uiting van een relatie. Deze zonde vond niet plaats in de privésfeer maar werd publiekelijk gevierd en gepromoot. Het gaat in tegen de legitieme interpretatie van de Jaffari fiqh.” ( De belangrijkste en grootste religieuze stroming binnen het sjiisme.nvdr) NASIMCO volgt die stroming.”Het incident kan niet ondergebracht worden als het privéleven van het gezin”, aldus de bijhorend tekst bij de petitie.

Door de vele handtekeningen zag de vrouw geen andere optie meer en nam ze ontslag als secretaris-generaal van de organisatie.

In haar ontslagbrief schreef ze dat ze als devote moslimmoeder ontslag moest nemen van NASIMCO. In har brief heeft ze het ook over de hartverscheurende momenten toen haar zoon uit de kast kwam maar hoe ze na verloop van tijd haar zoon zijn homoseksualiteit aanvaardde.
“De enige die mijn zoon op de dag der oordeel zal berechten is God.”
“Hoe kan ik als moeder mijn zoon discrimineren? En als mijn God zo juist is, hoe kon ik dan zijn waarden van rechtvaardigheid niet volgen?”

Ze besluit haar ontslagbrief met de boodschap dat ze voor de geloofsgemeenschap zal bidden.”

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).