buitenland

Video:Homoseksuele asielzoekers aangevallen in asielcentrum


gepost op 18/07/2017 om 00:00

Delen

Een Servisch homo-koppel, dat asiel heeft aangevraagd in Duitsland, is het slachtoffer geworden van een homofobe aanval die n van de mannen bijna niet overleefde.
Het koppel, wiens identiteit uit veiligheidsoverwegingen niet werd vrijgegeven,sloeg op de vlucht omdat ze in hun thuisland vervolgd en opgejaagd werden door hun familie. De twee mannen vroegen in Duitsland asiel aan. In afwachting van de behandeling van hun dossier werden ze ondergebracht in een asielcentrum.

De twee mannen kregen de raad van de sociale werkers om hun hun geaardheid te verbergen maar konden niet voorkomen dat ze werden aangevallen.

Holebi-activist Javid Nabiyev van de groepering Queer Refugees for Pride vertelt in een video die hij deelde via Facebook hoe het koppel hem enkele maanden terug voor het eerst contacteerden. Ze voegen zijn hulp om uit het asielcentrum te geraken. Hun homoseksuele geaardheid was echter geen goede reden om hen over te plaatsen.

Enkele dagen geleden werd het koppel aangevallen door een andere bewoner van het centrum. En van de mannen liep zware verwondingen op en moet een operatie ondergaan. Ook de andere man kreeg enkele slagen toegediend. Volgens Nabiyev is het ziekenhuis de veiligste plaats waar het koppel momenteel kan verblijven. De aanvaller werd terug vrijgelaten en naar het asielcentrum overgebracht. Ook de aangevallen mannen zullen terug in hetzelfde kamp terecht komen.
Voor Nabiyev is dit voorval een bewijs dat er speciale asielcentra moeten komen voor homoseksuelen en transgender vluchtelingen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).