buitenland

Tsjetsjeense gevangenen geŽxecuteerd


gepost op 12/07/2017 om 23:00

Delen

Novaya Gazeta heeft de namen van 27 mensen gepubliceerd die door de Tsjechische autoriteiten geŽxecuteerd zijn zonder enig proces. De krant pakte eerder dit jaar al uit met het nieuws dat de autoriteiten ook homoseksuele mannen in concentratiekampen opsloot.

Enkele dagen nadat de holebirechten-organisatie All Out uitpakte met het bericht dat er opnieuw homoís omwille van hun geaardheid worden gearresteerd, heeft de Kremlinkritische krant de namenlijst afgedrukt van 27 mensen die in de nacht van 25 op 26 januari om het leven werden gebracht. In totaal zouden toen 56 mensen zonder proces geŽxecuteerd zijn.Het blad baseert zich voor het bericht op een hooggeplaatste informant uit de Tsjetsjeense overheid.

Volgens de krant zouden de mannen opgepakt zijn nadat een politieman op 16 december 2016 vermoord werd.
Het is niet bekend of er bij de omgebrachte mannen ook opgepakte homoís zijn. De Tsjechische regering heeft altijd ontkent dat ze een klopjacht op homoseksuele mannen uitvoerde.

Het nieuws van de concentratiekampen voor homoseksuelen werd in februari openbaar gemaakt door de krant. Uit onderzoek zou blijken dat er sprake was van zes concentratiekampen in ondermeer in de steden Argun en Tsotsi-Yurt.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select