buitenland

Parlementslid brengt ode aan slachtoffer van homofobe moord door haar familie


gepost op 07/07/2017 om 11:00

Delen

Een parlementslid heeft in het parlement van Nieuw-Zeeland bekend gemaakt dat een familielid ooit een moord heeft gepleeg uit homofobie. Marama Davidson van de Groen-partij, deed dat in het kader van een wettekst waarin een formele verontschuldiging wordt gegeven voor de historische anti-LGBT wetten in Nieuw-Zeeland.

Davidson vertelde in het parlement dat haar oom in de jaren tachtig werd veroordeeld voor moord op een homoseksuele man. Haar oom zei toen dat hij de man aanviel nadat het slachtoffer hem had proberen te versieren. Tijdens het gevecht dat daar op volgde, sloeg haar oom de man in een rivier waarop de man verdronk.

Tijdens haar toespraak bracht Marama Davidson ook een ode aan het slachtoffer.
“Homofobie heeft generatieslang teveel mensen vermoord en nog meer mensen getraumatiseerd. Ik kan niet hier staan vandaag zonder te denken aan een man in het bijzonder die vermoord werd omdat hij homo was.”
“Ik denk over wat hij in zijn leven allemaal verloren heeft. Misschien zou hij wel een vader met een vriend, met een man geworden zijn.Misschien werd hij wel een ongelofelijke oom of grootvader. Wie zal het weten, omdat hij om het leven werd gebracht. Ik verontschuldig me naar zijn familie toe omdat de man die zijn leven beëindigde familie van mij was.”
De oom van het parlementslid werd in de gevangenis vermoord toen hij zijn straf uitzat.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).