5GB in plaats van 4GB
agenda

Antwerp Queer Arts Festival 2017 wil het allemaal wat spannender


gepost op 07/07/2017 om 00:00

Delen

Gregory Frateur, bekend als performer en frontman van Dez Mona, zorgt als curator van het Antwerp Queer Arts Festival voor een spannende programmatie. Dit jaar scharen nog meer culturele spelers zich achter het kunstenfestival.

Op verschillende locaties in Antwerpen vindt van 5 tot 13 augustus het kunstenfestival Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) plaats. Met het aantreden van Gregory Frateur als curator verkent het festival nieuwe wegen. Binnen het thema ‘queer’ wordt een wereld aan schoonheid onderzocht en een podium gegeven aan kunst die doet wat echte kunst moet doen: ‘a slap in the face geven waardoor je anders naar de wereld kijkt’ zo stelt Frateur.

‘Het mag allemaal wat spannender,’ zegt Gregory Frateur. ‘Tijdens één van onze performance avonden programmeren we het top cabaret van Sven Ratzke samen met de queer punk uit Luik van Cocaďne Piss’. Het festival pakt uit met premičres. Er is de kortfilm Skai Blue van regisseur Guido Verelst, opgenomen in Antwerpen. Choreografe Ann van den Broek (WardWard) creëert speciaal voor het festival een danssolo. Met Het Kanaal brengt AQAF dit jaar ook een eerste eigen productie in samenwerking met Muziektheater Transparant.

Tijdens de openingsavond toont Antwerp Queer Arts Festival meteen ook het toegenomen draagvlak in de stad. Naast de vertrouwde aanwezigheid bij Galerie Verbeeck-Van Dyck opent het festival tijdens museumnacht eveneens een expositie bij naburige Pedrami Gallery en bij grote namen zoals het Felixarchief, het MAS en het Modemuseum. Ook Permeke, Amuz, Cinema Cartoons, Muziektheater Transparant en het Fakkeltheater zijn partners.

De volledige programmatie is te vinden op www.queerarts.be

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select