buitenland

Duitsland stelt huwelijk open voor koppels van hetzelfde geslacht


gepost op 30/06/2017 om 23:00

Delen

Het Duitse parlement heeft vrijdag met een ruime meerderheid het huwelijk ook opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. In totaal stemden 393 parlementariŽrs voor, 226 tegen en 4 onthielden zich van stemming.Bondskanselier Angela Merkel stemde tegen.

De keuze van Merkel om tegen te stemmen is volgens haar "persoonlijk". "Ik geloof dat het huwelijk enkel bestemd is voor een man en een vrouw", aldus de bondskanselier. Eerder deze week kwam het proces plotseling in een stroomversnelling nadat ze enkele homoseksuele koppels ontmoette. Toen zij ze dat het wat haar betreft een gewetenskwestie was. Haar partijleden mochten hierdoor vrij over het wetsvoorstel stemmen.Volgens Der Spiegel stemden zeventig partijgenoten van Merkel, bijna een op de vier, in met het voorstel. Merkels coalitiepartner SPD†drong†aan op een snelle stemming.†
De sociaaldemocratische SPD besloot zondag op een partijcongres alleen in een volgend kabinet te stappen als het homohuwelijk mogelijk wordt. De Groenen en de liberale FDP hadden deze voorwaarde al eerder gesteld. In september zijn in Duitsland parlementsverkiezingen.
Duitsland kent sinds 2001 een geregistreerd partnerschap dat alleen openstaat voor koppels van gelijk geslacht. Het verschil met het huwelijk zit hem onder meer in het recht om kinderen te adopteren.

Bron:Nu.nl

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).