buitenland

Stemt Duitsland nog deze week over de openstelling van het homo-huwelijk?


gepost op 29/06/2017 om 23:00

Delen

Mogelijk stemt het Duitse Parlement deze week nog over de openstelling van het homo-huwelijk. Een eventuele stemming komt er redelijk onverwacht want tot nu toe was Angela Merkel een hevige tegenstander van de openstelling. Maar een simpele ontmoeting met een lesbisch koppel heeft er voor gezorgd dat Merkel toch iets ziet in de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.

Merkel ging in op een uitnodiging van het koppel dat ook acht kinderen opvangt. Tijdens het bezoek zag de kanselier dat de kinderen het zeer goed hadden en besefte ze dat haar vooroordelen, en die van haar partij, onjuist waren.
“Als de Jeugdbescherming een lesbisch koppel acht kinderen toevertrouwt, dan kan de staat de bezorgdheid over het welzijn van kinderen niet meer als argument gebruiken tegen adopties”, zo zei Merkel in een interview dat onder meer in de LA Times verscheen.

Commentatoren denken echter dat Merkel haar politieke tegenstrevers bij de komende verkiezingen te slim wil af zijn. Nu Merkel plotseling voor het homo-huwelijk is kan ze op dit thema niet meer aangevallen worden door de politieke oppositie.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).