buitenland

Voormalige burgemeester leidde 15 jaar een dubbelleven als homoseksuele druggebruiker


gepost op 17/06/2017 om 00:00

Delen

De voormalige burgemeester van het Amerikaanse Fairfax in de staat Virginia heeft er een gevangenisstraf van drie maanden opzitten omdat hij aan een groep undercover-agenten een zak met crystal meth aanbood. Hij had via de dating-app Grindr met de agenten afgesproken om groepsseks te hebben. Toen de feiten aan het licht kwam nam de burgemeester om dringende reden ontslag.

Door de arrestatie kwam de carrière van de 51-jarige Richard “Scott” Silverthorne abrupt tot stilstand. Na zijn vrijlating deze week gaf hij aan de lokale televisiestation en interview over zijn ontslag als burgemeester. In dat interview bekende hij dat hij al bijna vijftien jaar een dubbelleven leidde.

“Ik denk niet dat mensen de echte Scott Silverthorne kennen. Ik gebruik al veertien jaar drugs. Ik was altijd zeer voorzichtig totdat ik uiteindelijk gepakt werd.”

De voormalige burgemeester werd gearresteerd toen hij een zak met drugs aan één van de undercoveragenten overhandigde.
“Eerst tilde hij de zak op en ik dacht dat er iets niet in orde was. Maar een seconde later sprongen ze beiden uit de auto die omsingeld werd door twee aangestormde auto’s”
Ondanks zijn jarenlange verslaving zou die nooit een invloed gehad hebben op zijn werk. Een politieke terugkeer sluit Silverthorne niet uit.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select
Select