Sport

World Outgames 24 uur voor de start grotendeels geannuleerd


gepost op 26/05/2017 om 22:00

Delen

Op minder dan 24 uur voor de start van De World Outgames heeft de organisatie de meeste sportevenementen en zowel de openings als sluitingsceremonie geannuleerd. Het nieuws werd met een kort berichtje op de Facebook-pagina meegedeeld.

"Met veel spijt en door financiŽle lasten moet het sportprogramma, de opening en sluitingsceremonie met uitzondering van voetbal, watersport en country en western dansen, geannuleerd worden."
"De mensenrechtenconferentie en het culturele programma gaan wel door zoals gepland. We danken iedereen die ons gesteund heeft en verontschuldigen bij iedereen die getroffen is door deze moeilijke beslissing", zo staat er te lezen in de Facebookpost.
Vier jaar nadat Antwerpen de World Outgames organiseerde leek het groots aangekondigde evenement in Miami Beach vervloekt.

Twee maanden voor de start van de World Outgames in Miami Beach bleek al dat de inschrijvingen voor het sportevenement tegenvielen. Voor de dertig sporten die op het programma stonden hadden zich maar 2.000 sporters ingeschreven. Dat was aanzienlijk minder dan de verwachtte 10.000 deelnemers en zelfs minder dan de 5.000 atleten die bij de vorige World Outgames in Antwerpen aanwezig waren.

Het tiendaagse sportevenement zou normaal op vrijdagavond met een ceremonie geopend worden. Vrijdagmorgen (Amerikaanse tijd) werd echter beslist om die samen met het grootste deel van het programma te annuleren. Die beslissing kan, volgens de krant The Miami Herald, bij de vele buitenlandse sporters die al in Miami Beach zitten en hun inschrijvingsgeld betaald hebben, op weinig begrip rekenen. Heel wat sporters waren nog onderweg naar de VS.
…ťn van hen was de Belgische zakenman Peter Clancy die op het punt stond om in Miami Beach te arriveren toen hij het nieuws vernam.
"Dit is een bewijs van slecht management en heeft een serieuze financiŽle impact voor heel wat mensen", zo liet hij aan de Miami Herald weten. Hij zou deelnemen met de loopnummers en zijn partner had zich ingeschreven om de halve marathon te lopen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).