Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
binnenland

Belgian Pride in het teken van asiel en migratie


gepost op 20/05/2017 om 09:00

Delen

Zaterdag trekt The Belgian Pride onder de slogan ĎCrossing Bordersí door de straten van Brussel. Het politieke thema is dit jaar asiel en migratie. De drie holebi- en transgenderkoepels Áavaria, RainbowHouse Brussels en Arc-en-Ciel Wallonie vragen aandacht voor de situatie van holebiís en transgenders die hun land moeten ontvluchten vanwege hun seksuele oriŽntatie of genderidentiteit.

The Belgian Pride is een feest van de diversiteit. Een dag waarop holebiís, transgenders en hun medestanders trots laten zien dat ze er zijn. In alle vormen, maten en kleuren. The Belgian Pride is echter ook een manifestatie. Een moment waarop aandacht wordt gevraagd voor prangende problemen waar holebiís en transgenders mee te maken krijgen.

ďWe vragen aandacht voor het lot van holebiís en transgenders die het leven onmogelijk wordt gemaakt in hun eigen landĒ, legt Áavaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit. ďIn TsjetsjeniŽ worden homo- en bimannen opgesloten in kampen, gemarteld en gedood. In El Salvador trekt de VN aan de alarmbel vanwege de vele moorden op transgenders.Ē Het zijn maar twee voorbeelden van plaatsen waar het grondig verkeerd gaat.

De drie Belgische LGBT-koepels vragen aan de Belgische overheden om alle middelen in te zetten om de situatie van holebiís en transgenders in de wereld te verbeteren. ďWe vragen om druk te zetten op holebifobe en transfobe regimes en om bescherming te eisen voor wiens leven in gevaar is omwille van hun seksuele oriŽntatie of genderidentiteitĒ, zegt Borghs.

Momenteel zijn holebiís en transgenders echter niet overal veilig. ďMensen die hun land ontvluchten omwille van hun seksuele oriŽntatie of genderidentiteit moeten in BelgiŽ asiel kunnen krijgenĒ betoogt Borghs. ďWe leven in een land met heel progressieve wetgeving voor holebiís en transgenders en kunnen hen niet in de kou laten staan.Ē

«avaria roept de Belgen ook op asielzoekers welkom te heten. ďNiemand verlaat graag zijn thuis, om welke reden dan ook. In een ideale wereld moet iedereen overal zichzelf kunnen zijn. Helaas, is dat momenteel nog een utopie. Onze taak bestaat er dan ook in om te helpen een nieuwe thuis te creŽren voor holebiís en transgenders die hun land moesten ontvluchtenĒ, besluit Borghs.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select