binnenland

Staatssecretarissen Demir en Debaets engageren zich om welzijn van LGBT's te verbeteren


gepost op 17/05/2017 om 13:00

Delen

Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) en Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) hebben bij de start van het congres Towards a Bright LGBTI+ Future een engagementsverklaring ondertekent waarin ze zich engageren om samen werk te maken van de aanvaarding van seksuele en genderdiversiteit en het welzijn van LGBTI+-personen en zich solidair te tonen met LGBTI+-personen binnen en buiten de grenzen.

«avaria bestaat dit jaar 40 jaar en organiseert op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie een congres waarin ze vooruit kijken naar de komende tien jaar.

De twee staatssecretarissen ondertekende bij de start van het congres in de Bozar in Brussel de engagementsverklaring. Naast het hierboven vermelde engagement staat er in de verklaring dat seksuele oriŽntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken integraal deel uitmaken van een persoon en zelfbeschikking als uitgangspunt neemt en worden organisaties en individuen opgeroepen om vanuit hun eigen rol in de maatschappij mee ons utopia te realiseren.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).