binnenland

NMBS hangt regenboogvlaggen uit aan stations


gepost op 17/05/2017 om 13:00

Delen

De NMBS heeft naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo en Transfobie op verschillende stations een regenboogvlag uitgehangen. Dat is ondermeer het geval aan de stations van Brussel-Centraal, Luik-Guillemins, Bergen, Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters,Ath, Charleroi-Zuid, Nivelles en Doornik. Dit alles komt er op initiatief van Trainbow Belgium.

Trainbow Belgium is de vereniging die holebi’s en transgenders die werkzaam zijn binnen de Belgische Spoorwegmaatschappijen (NMBS, Infrabel en HR-Rail) en hun dochterondernemingen vertegenwoordigen. De regenboogvlaggen aan de verschillende stations zijn één van de eerste verwezenlijkingen van Trainbow Belgium. "Tot onze vreugde was de NMBS enthousiast over ons voorstel”. Verschillende gemeenten hangen op 17 mei al de regenboogvlag uit, de NMBS volgt nu. “We kregen hierbij de steun van çavaria (belangenverdediger voor LGBT’s in Vlaanderen en Brussel, nvdr.) en Holebihuis Vlaams-Brabant”, zo schrijft voorzitter Ramses Noffels op de website van de organisatie.

“Het is een belangrijk statement naar de duizenden bezoekers van de Belgian Pride die met de trein komen. Bovendien eindigt de prideparade, waar Trainbow Belgium ook aan zal deelnemen, voor het station van Brussel-Centraal (foto). We hopen dat iedereen zich zo echt welkom mag voelen”.
Trainbow wil ook een hart onder de riem steken van de vele holebi’s en transgenders die werken bij de spoorwegen. “Als jouw werkgever haar steun betuigt aan LGBT’s sta je zelf sterker in je schoenen tegen discriminatie door collega’s of managers”.
Om dit statement nog meer kracht bij te zetten past de NMBS de gevelverlichting van het station Brussel-Centraal (foto) aan naar regenboogkleuren.

Dit jaar zijn al enkele stations uitgerust: Brussel-Centraal, Antwerpen-Centraal, Gent-Sint-Pieters, Luik-Guillemins, Bergen, Ottignies, Aat, Charleroi-Zuid, Nivelles en Doornik.
Trainbow Belgium hoopt op een vervolg. Noffels: “We kregen de toestemming om alle stations waar het praktisch mogelijk is te voorzien van regenboogvlaggen, maar door ons beperkt budget en mankracht zijn we begonnen met deze 9 stations. Volgend jaar hopen we nog meer stations uit te rusten.”

Foto: Trainbow Belgium

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).