media

Homo's tippen ItaliŽ als winnaar Eurovisie Songfestival


gepost op 09/05/2017 om 22:00

Delen

Het Italiaanse liedje ĎOccidentaliís karmaí gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen. ItaliŽ kreeg een nipte meerderheid van de stemmen in de poll die de zender organiseerde. Zweden, BelgiŽ en Nederland zouden volgens de kijkers respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats eindigen.

Sinds 2010 organiseert OUTtv elk jaar een grote online poll waarbij kijkers uit heel Europa kunnen voorspellen wie volgens hen het Eurovisiesongfestival wint. Dit jaar deden 3.000 homoís dat. De winnaar ontvangt de OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn losbarst. Sinds de lancering van deze award in 2010 werd de uiteindelijke winnaar van het Songfestival vier van de zeven keer goed voorspeld (in 2010, 2012, 2013 en 2015). De winnaar van de OUTmusic Award wist tot op heden altijd een top drie positie in de finale te behalen.

Zanger Francesco Gabbani, die ItaliŽ dit jaar vertegenwoordigt op het Songfestival, was verrast. Hij reageert: "Nu kan ik naar huis want ik heb de OUTmusic Award gewonnen." Het zag er echter lang naar uit dat BelgiŽ dit jaar met de homo-award naar huis zou gaan. Helaas zakte Blanche afgelopen week naar de derde plaats in de poll omwille van haar minder goede repetities.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select