buitenland

Merkel vraagt Putin om Tsjetsjeense homoseksuelen te beschermen


gepost op 03/05/2017 om 07:00

Delen

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft tijdens een bezoek aan Rusland Vladimir Putin gevraagd om homoseksuelen te beschermen in TsjetsjeniŽ. Ze had het met de Russische leider ook over de arrestaties van activisten die betoogden tegen de mishandelingen in TsjetsjeniŽ

Merkel was op het zomerverblijf van Putin in Sochi te gast.
"We geloven in een gesprek zelfs als onze opinies verschillen. We hebben het gehad over de rechten en opinies in de Russische maatschappij", zo zei Merkel tijdens een ontmoeting met de pers.
"Het recht om te betogen is een belangrijk recht in een maatschappij en ik heb ook gewezen op de rol die ngo's spelen."

"We hebben negatieve berichten ontvangen over hoe homoseksuelen in TsjetsjeniŽ behandeld worden en ik heb president Putin gevraagd om zijn invloed te gebruiken om homoseksuelen in die regio te helpen." Putin, die naast Merkel stond, reageerde niet op de uitspraken van de Bondskanselier.

Zowel het Kremlin als de Tsjetsjeense regering hebben de beschuldigingen dat homoseksuelen opgepakt en gemarteld worden steeds ontkend. De Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov heeft nochtans publiekelijk verklaard dat hij alle homoseksuelen tegen het begin van de Ramadam geŽlimineerd wil hebben.

De Russische krant Novaya Gazeta berichtte in maart voor het eerst over de arrestaties van 100 homo's en dat die in concentratiekampen werden vastgehouden. Ook mensenrechtenorganisatie HRC bevestigde de berichten. …ťn overlevende die uit zo een kamp ontsnapt is onthulde dat de politie de ouders van homoseksuelen opdraagt om hun kinderen te vermoorden. Als ze dat niet doen, dreigt de politie ermee dat voor hen te doen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select