buitenland

Al meer dan 50 doden na klopjacht op Tsjetsjeense homo's


gepost op 27/04/2017 om 16:00

Delen

De Tsjetsjeense klopjacht op homoseksuelen heeft reeds 50 doden geŽist. Meer dan 160 homomannen zitten momenteel opgesloten in zes gevangenissen. Dat blijkt uit een ontmoeting die Piet de Bruyn (N-VA) gehad heeft met de journalist van de Russische krant Novaya Gazeta die het nieuws naar buiten bracht en een vertegenwoordiger van de Russische LGBT-koepel.

ďHet is ťťn ding om er in onze kranten over te lezen, maar toch nog helemaal iets anders om er directe verslagen van te horenď, zo schrijft de Bruyn op zijn Facebookpagina.?ďMeer dan 160 gevangenen en (voorlopig) 50 doden. Vele gevallen uitvoerig gedocumenteerd en alle informatie beschikbaar voor mensenrechtenorganisaties zodat ze op betrouwbaarheid en waarheid getoetst kunnen worden.?Namen publiek maken zou echter bijzonder nefast zijn voor de betrokken gevangenen of ex-gevangenen en hun familie.?Ex-gevangenen brengen immers 'schande' over hun familie en worden niet zelden door hun eigen familie verstoten of zelfs vermoord. ď

De journalisten die voor de Novaya Gazeta werken zeggen dat de mannen momenteel in zes gevangenissen worden vastgehouden. Een woordvoerder van Putin zei dat er geen bewijzen waren dat homoseksuele mannen in de TsjetsjeniŽ vervolgd worden. ?"Poetin voelde zich door internationale druk verplicht te reageren, maar deed in feite het minste van het minste. Niemand gelooft dat Rusland een ernstig onderzoek zal instellen. Een onafhankelijk internationaal onderzoek is nodig. Dringend.", aldus De Bruyn die ?verslag heeft uitgebracht voor de Commissie voor Gelijkheid en Non-Discriminatie en in de plenaire sessie.?

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).