buitenland

Amnesty start met petitie voor onderzoek naar concentratiekamp voor homo's


gepost op 13/04/2017 om 04:00

Delen

Amnesty International is een petitie begonnen om de Russische autoriteiten te overhalen om een onderzoek te starten naar de meldingen dat homoseksuelen in TsjetsjeniŽ massaal worden opgepakt en gemarteld.

Een vooraanstaande Russische krant berichtte begin april dat de Tsjetsjeense autoriteiten een heksenjacht hebben geopend op mannen die van homoseksualiteit worden Ďverdachtí. Er zouden honderden mannen zijn opgesloten in geheime gevangenissen. Ze werden gemarteld en onder druk gezet om namen te noemen van andere homoseksuelen. Dit meldden enkele vrijgelaten mannen. Zeker drie mannen zouden om het leven zijn gekomen.

President Kadyrov van TsjetsjeniŽ ontkent alle beschuldigingen. Hij beweert zelfs dat homoseksualiteit in TsjetsjeniŽ niet bestaat.
Amnesty roept de Russische autoriteiten op de verontrustende berichten te onderzoeken van het ontvoeren, martelen en vermoorden van homoseksuelen in de Russische deelrepubliek TsjetsjeniŽ. Met de petitie vraagt Amnesty International dat er we stappen ondernomen worden om homoseksuelen in TsjetsjeniŽ te beschermen.

Teken de petitie hier.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select