Baby zomervoordeel
binnenland

Casa Rosa is solidair met Tsjetsjeense homoseksuelen


gepost op 11/04/2017 om 23:00

Delen

Een twintigtal mensen hebben dinsdagavond naar aanleiding van de schokkende berichten uit Tsjetsjenië hun verbondenheid getoond met de Tsjetsjeense opgepakte homo’s. Met hun solidariteitsactie riepen ze op om internationale acties te ondernemen. De actie was een initiatief van Casa Rosa.

De actievoerders liepen met vastgebonden handen in een rij van het Gentse regenbooghuis naar het stadhuis.
“We willen met deze symbolische actie de problematiek in Tsjetsjenië aankaarten en oproepen tot internationale acties tegen deze grove schendingen van de mensenrechten”, aldus Cathy Heyman van Casa Rosa. “Maar ook willen we met het touw onze verbondenheid met elkaar tonen, ook internationaal.”

ILGA Europe, de Europese koepel voor holebi’s en transgenders, bevestigt dat de situatie in Tsjetsjenië de laatste maand is geëscaleerd naar een gecoördineerde inspanning om homo-mannen op te jagen. Na jaren van chantage en geweld worden homo-mannen, of mannen die als homo worden gepercipieerd, nu gearresteerd, vastgehouden in illegale gevangenissen, vernederd en gefolterd.

De internationale gemeenschap reageerde bemoedigend maar er is voorlopig nog geen onderzoek gestart naar het opsluiten van homo-mannen in Tsjetsjenië. Minstens 100 mannen blijven vastgehouden en getuigenissen bevestigen minstens 3 doden, de locatie van de illegale gevangenis en een consistent patroon van geweld tegen diegenen die worden vastgehouden.

Zit je met vragen of heb je nood aan een gesprek? Je kan terecht bij Casa Rosa voor een gesprek in persoon. Je kan ook de Holebifoon contacteren via telefoon, chat of mail. Dringend nood aan een gesprek? Bij tele-onthaal en de zelfmoordlijn kan je 24/7 terecht.

Foto:Casa Rosa

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select