buitenland

Opgepakte Indonesische homo's riskeren 100 stokslagen


gepost op 11/04/2017 om 19:00

Delen

De Indonesische politie heeft twee mannen opgepakt nadat hun buren hen omwille van hun homoseksuele relatie met elkaar heeft verklikt. Als de mannen schuldig bevonden worden kunnen ze bestraft worden met 100 stokslagen.

Volgens de politieinspecteur die het onderzoek leidt zien de mannen de eerste mannen zijn die ooit bestraft worden voor homoseksualiteit sinds de Sharia-wet in 2006 in de Indonesische provincie Aceh werd ingevoerd.

De twee mannen van 23 en 20 jaar werden op 29 maart gearresteerd in Banda Aceh.
Volgens inspecteur Marzuki zouden de mannen toegegeven hebben dat ze een koppel zijn nadat er een video van hen samen online was geplaatst door de buren.


Volgens Marzuki werden de buren van het koppel argwanend omdat ze vaak liefkozend met elkaar omgingen. Als het hele onderzoek afgesloten is gaat de zaak naar een Sharia-rechtbank en volgens de inspecteur heeft hij genoeg bewijzen om het koppel veroordeeld te krijgen.

Aceh is de enige provincie in het overwegend Islamitische IndonesiŽ waar de Sharia van kracht is. De invoering ervan was een concessie die de nationale regering in 2006 moest maken. De Sharia wet werd twee jaar geleden van kracht en voorziet 100 stokslagen voor morele overtredingen, waaronder homoseksuele daden, overspel, het nuttigen van alcohol en het dragen van te nauw zittende kledij.

Homoseksueel gedrag is niet strafbaar in de rest van IndonesiŽ maar daar komt mogelijk verandering in omdat het Grondwettelijk Hof mogelijk seks buiten het huwelijk en seksuele daden tussen personen van hetzelfde geslacht opnieuw strafbaar wil maken.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).