Markant

Versteend liefdesduo van vulkaanuitbarsting Pompei zijn twee mannen


gepost op 10/04/2017 om 23:00

Delen

De overblijfselen van het bekende Pompeiaanse koppel die omkwamen tijdens de historische uitbarsting van de Vesuvius, zouden mannelijk zijn en zijn niet verwant met elkaar. Volgens de Italiaanse media zou het mogelijk om twee homoseksuele mannen gaan die samen schuilden voor de vulkaanuitbarsting in 79 na Christus die het historische Pompei vernietigde.

Lange tijd werd aangenomen dat het om de resten van twee meisjes ging maar op basis van een CAT-scan en DNA-onderzoek kon men nu uitmaken dat het om twee mannen gaat. "Pompeii blijft verbazen", aldus directeur Massimo Osanna van de archeologische site over de opzienbarende ontdekking. 

De lichamen van de slachtoffers werden tijdens de uitbarsting van de Vesuvius onder dikke lagen as begraven. De overblijfselen werden door archeologen in de 19de eeuw met gips bewaard en hierop werd een CAT-scan en DNA-onderzoek op uitgevoerd. Daaruit blijkt nu dat het niet om een vrouwelijk koppel gaat maar over twee mannen van 18-20 jaar, die niet met elkaar verwant zijn. Italiaanse media speculeren nu dat het een homoseksueel koppel zou geweest zijn.

“We kunnen niet zeker zijn dat de twee geliefden waren. Maar de positie waarin ze terug gevonden zijn ondersteund die hypothes. Het is echter moeilijk om dit met zekerheid te zeggen”, aldus de directeur van de site.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select