media

Ian McKellen doet emotionele getuigenis in kortfilm


gepost op 10/04/2017 om 22:00

Delen

Acteur Sir Ian McKellen vertelt in een aangrijpende kortfilm over hoe het was om als homoseksuele jongen op te groeien in het Groot-Brittannië in de jaren 40 en 50 voordat homoseksualiteit gelegaliseerd werd. De film werd gemaakt voor de de tentoonstelling Britain’s Queer British Art die nog tot in oktober loopt in het Tate museum.

De kortfilm werd geregisseerd door Joe Stephenson en acteur Scott Chambers speelt een jonge Ian McKellen.

“Er was geen sprake van uit de kast te zijn, in de zin dat je overal eerlijk kon zijn over jouw seksualiteit, omdat je de politie dan uitnodigde om je te komen arresteren”, zo vertelt de acteur in de film.

“Het woord homoseksualiteit was nauwelijks uitgevonden, laat staan dat het gebruikt werd”
“Je kon er nergens over lezen. Je zag het nooit ergens. Homoseksuelen leefden hun leven zo geheim mogelijk. Er was niemand die ervoor uit kwam. Niemand wist ervan of had er iets over gehoord.”

“Eén van de redenen waarom ik blij was dat ik een professionele acteur werd is omdat ik vermoedde dat ik zo andere homo’s kon ontmoeten. Het was een gemakkelijke manier om dat te doen.”


In 1988 kwam Ian McKellen uit de kast.
“Het was geen grote zaak in mijn leven. Natuurlijk moest het dat zijn.”
“Eén van de de redenen waarom ik zo preek, spreek over homo zijn, is omdat ik niet wil dat de kinderen van vandaag van hun seksualiteit niet kunnen genieten, er zich van bewust kunnen zijn, erover kunnen nadenken en er in het openbaar over kunnen praten.”

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select