buitenland

TsjetsjeniŽ houdt klopjacht op homoseksuelen en sluit hen op in concentratiekampen


gepost op 10/04/2017 om 20:00

Delen

De autoriteiten in TsjetsjeniŽ zijn met een anti-homo campagne gestart waarbij, volgens verschillende bronnen, meer dan 100 homoseksuele mannen zijn gearresteerd en opgesloten in concentratiekampen. Bij de arrestaties zouden ook drie doden gevallen zijn. Ook de mannen die vrijgelaten werden uit de kampen kwamen daar meer dood dan levend uit door folteringen die ze daar ondergaan.

De Russische krant Novaya Gazeta en verschillende mensenrechtenactivisten brachten het nieuws van de arrestaties eind maart al naar buiten.
"Politie en veiligheidsofficiers onder de meedogenloze leider Ramzan Kadyrov hebben tientallen mannen opgepakt, gefolterd en vernederd", zegt†Tanya Lokshina van de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. "Sommigen zijn verdwenen, anderen keerden terug naar hun familie, nog amper levend. Minstens drie mannen lijken overleden te zijn."

Alvi Karimov,woordvoerder van de Tsjetsjeense regering, ontkent dat er homoseksuelen zijn opgepakt, "want wie in de republiek niet bestaat, kan je niet oppakkenĒ.

Homoseksuelen houden hun geaardheid angstvallig verborgen voor hun vrienden en familie in het conservatieve TsjetsjeniŽ omdat ze het risico lopen om opgepakt te worden of door hun familie onterft of uitgesloten te worden.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select