Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Travestie en Transgender

Transfobe toiletwet kost Amerikaanse staat miljarden


gepost op 29/03/2017 om 20:47

Delen

De Amerikaanse staat North Carolina heeft, een jaar na de invoering van de omstreden toiletwet, meer dan 3,76 miljard dollar aan inkomsten misgelopen. Dat heeft het persbureau AP berekend. Bij de invoering van de wet die het verbiedt om een openbaar toilet te gebruiken voor het andere geslacht dan vermeld op je geboorteakte beweerden de republikeinen en de toenmalige gouverneur Pat McCrory dat het de economie van de staat niet zou schaden.

Als HB2, zoals de transgender toiletwet officieel heet, de komende twaalf jaar niet herroepen wordt kan dat verlies jaarlijks nog oplopen met enkele bijkomende miljarden.

De wet die in maart 2016 werd goedgekeurd schrapt ook de termen genderidenditeit en seksuele oriŽntatie uit de anti-discriminatiewetten die er van kracht zijn.

Associated Press deed een jaar na de goedkeuring een onderzoek naar de gevolgen van de wet en stelde vast dat economie van de staat meer dan 3,72 miljard dollar heeft mislopen. Ook 2.900 jobs gingen verloren of werden niet gecreŽerd. Kort na de ondertekening van HB2 liet Paypal al weten dat het bedrijf afzag van een nieuwe vestiging in de staat. Verwacht werd dat met die vestiging jaarlijks 2,6 miljard zou worden bijgedragen aan de economie en dat er 400 mensen zouden werken.

Maar Paypal is niet de enige multi-national die de staat na HB2 links liet liggen. Ook Adidas, Deutsche Bank, de National Collegiate Athletic Association (NCAA), National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) en de voormalige Beatle Ringo Starr lieten weten dat ze omwille van de toiletwet zich niet in de staat gingen vestigen of North Carolina vermeden. Ook op cultureel en sportief vlak loopt de staat heel wat inkomsten mis omdat tientallen conventies en grote sportwedstrijden die in North Carolina zouden plaatsvinden geschrapt of naar andere staten verplaatst zijn.

In het verlies dat Associated Press berekende zitten enkel de bedrijven en de organisaties die duidelijk aangaven dat HB2 aan de basis ligt van hun beslissing om North Carolina links te laten liggen. Waarschijnlijk ligt het verlies nog vele miljarden hoger door bedrijven waarvan niet genoeg data voorhanden is. Ook bedrijven die niet eens overwegen om in de staat zaken te doen zijn niet in het onderzoek van het persbureau opgenomen.

De nieuwe democratische gouverneur Roy Cooper heeft al verschillende initiatieven genomen om de omstreden wet te proberen herroepen. Hij roept senatoren van zowel zijn eigen als de republikeinse partij om daar zo snel mogelijk werk van te maken.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).