binnenland

Maasmechelaar veroordeeld tot 8 jaar voor dubbele moordpoging


gepost op 23/03/2017 om 10:00

Delen

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 69-jarige Italiaanse man uit Maasmechelen die twee twintigers neerschoot veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. De Italiaan voelde zich door de jongen, die hij enkele jaren lang in huis had genomen opzij gezet en dacht dat de jongen er een homoseksuele relatie op na hield met een leeftijdsgenoot. De Maasmechelaar stond terecht voor dubbele moordpoging.

De Italiaan had de jongen per toeval leren kennen tijdens een vakantie in Italië. Bij zijn terugkeer onderhield hij dat contact en liet hij de jongen weten dat hij altijd welkom was in Maasmechelen. Toen de jongen achttien werd kwam hij naar ons land om werk te zoeken en kon hij voor kost en inwoon terecht met de Maasmechelaar. Tegen iedereen die het wilde horen vertelde de Maasmechelaar dat de Italiaan zijn neefje was. Volgens het Openbaar Ministerie is er echter geen sprake dat de twee familie van elkaar zijn. Twee jaar later kwam de relatie tussen de twee mannen onder druk te staan toen de jongeman merkte dat de Maasmechelaar homo was en ging hij alleen wonen.

Van toen af begon de Maasmechelaar allerlei geruchten verspreiden over de vermeende seksuele geaardheid van de jongeman en viel hij hem ook telefonisch lastig. Op 8 juli 2014 trok de gepensioneerde man rond 19 uur naar het appartement van de jongen boven een Italiaans café. In het café ging de man vragen of die flikker er woonde. Omdat de jongen niet thuis was keerde de Maasmechelaar drie uur later terug en vroeg hij aan een man die op het terras een sigaret aan het roken was of de jongen naar beneden wilde komen. De twee mannen kregen ruzie over de geruchten die de man verspreidde en de jongeman gaf hem een tik in het aangezicht vooraleer hij terug naar boven ging. Daarop haalde de Maasmechelaar een pistool boven en schoot hij verschillende keren in het wilde weg. De jongeman werd vier keer geraakt in zijn schouder en been. De vriend van de jongen, die op het tumult van de woordenwisseling was afgekomen, kreeg een kogel in zijn voet. Terwijl zijn vriend naar boven probeerde te vluchten, werd de in de voet geschoten jongen door de schutter bedreigd. Nada hij om zijn smeekte slaagde hij erin om de deur voor de schutter sluiten. Die reed daarna met zijn brommer naar huis waar hij de volgende dag werd gearresteerd. Tijdens de huiszoeking werd ook het wapen gevonden en 150 kogels. Die werden samen met het geweer en zijn brommer verbeurd verklaard.

Aan zijn slachtoffers moet de Maasmechelaar een provisionele schadevergoeding betalen van 3.500. Een deskundige moet voor 7 september de ernst van de lichamelijke schade bij de twee jongens bepalen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).