binnenland

Negen nieuwe organisaties sluiten zich aan bij avaria


gepost op 20/03/2017 om 21:00

Delen

Vorige zaterdag hebben negen nieuwe verenigingen zich aangesloten bij avaria, de koepel van Vlaamse LGBT+-bewegingen. Naast vijf lokale initiatieven werden er ook vier landelijke organisaties toegelaten waaronder een bedrijfsvereniging voor LGBTs bij de Belgische spoorwegmaatschappijen en de LGBT-werking van de PVDA.

Sex-Positive Belgium is een vereniging die openstaat voor iedereen en diversiteit belangrijk vindt. Ze brengt mensen samen in een safer space waar gesprekken worden gevoerd en workshops worden gegeven rond themas zoals (a)gender, orintatie, (a)seksualiteit, BDSM, De vereniging wilt praten over seks, seksualiteit en gender in de breedste zin van het woord.

Belgium Bears is een groep voor Bears en liefhebbers van Bears. Homoseksuele, biseksuele en transmannen zijn welkom. De organisatie organiseert maandelijkse sociale activiteiten in heel Belgi: naar de Prides gaan, museumbezoeken, een weekend,

Trainbow Belgium heeft zijn naam ontleend aan onze Noorderburen. Het is een bedrijfsvereniging voor LGBTs die bij de Belgische spoorwegmaatschappijen en hun dochterondernemingen werken. Ze organiseren activiteiten voor collegas en willen meewerken aan het diversiteitsbeleid van de spoorwegmaatschappijen.

Mix is de LGBT-werking binnen de PVDA. Mix wil samen met de PVDA bouwen aan een diverse samenleving waarin de rechten van iedereen gegarandeerd zijn, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Het is de werkgroep van de PVDA, en niet de partij zelf, die aansluit.

Belgi kent een zeer groot middenveld van organisaties die strijden voor gelijke rechten voor LGBT+, zegt Ben Van Duppen, de woordvoerder van Mix. Met de PVDA willen we mee bouwen aan een samenleving die vrij is van iedere vorm van discriminatie. Via Mix willen we de jarenlange strijd voor gelijke rechten ondersteunen en contact houden met de vele LGBT+-groepen die dag in dag uit fantastisch werk leveren om het verschil te maken.
avaria overkoepelt deze groepen en daarom was aansluiten een voor de hand liggende keuze. Daarmee krijgen we de kans om nauwer samen te werken met andere progressieve bewegingen, gaat Van Duppen verder. De strijd tegen discriminatie van LGBT+ kan je immers niet alleen voeren. Het is geweldig om te zien hoeveel bewegingen er actief zijn om alle facetten van LGBT+-emancipatie te belichten.

Op lokaal vlak traden het Diversiteitsnetwerk Lokale Politie Antwerpen,VZW Joen (Oost-Vlaanderen),Mali Medo (Oost-Vlaanderen), Go Out! (West-Vlaanderen) en OGWA (Ook Genks, Wel Anders (Limburg)) toe tot de LGBT-koepel.

Bron: Zizo-online, eigen berichtgeving

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).