Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
buitenland

Acht miljoen voor slachtoffers van schietpartij in homo-dancing


gepost op 14/03/2017 om 21:00

Delen

Het Amerikaanse Departement van Justitie heeft dinsdag bekend gemaakt dat ze meer dan 8 miljoen dollar gaan geven aan de slachtoffers van de schietpartij in de Pulse nachtclub in Orlando vorig jaar. Daarbij vielen 49 doden en 53 gewonden. Het geld komt van een Fonds voor Antiterrorisme en Noodbijstand.

Het geld moet dienen om de gemaakte kosten terug te betalen van de slachtoffers. Het geld gaat naar de medische centra die de slachtoffers en hun familie na de schietpartij opvingen.

Op 12 juni betrad de 29-jarige OmarMateen de club net voor de sluiting met een aanvalsgeweer en een handvuurwapen en opende het vuur. Op het ogenblik dat de schutter de club al schietend binnenkwam verstuurde het management een waarschuwing via Twitter en hun Facebookpagina dat iedereen de club zo snel mogelijk moest verlaten en op de loop gaan. De schutter gijzelde de nog aanwezige mensen. Bijna drie uur later besliste de massaal aanwezige politiedienst, versterkt met FBI-agenten om de gegijzelden te bevrijden doormiddel van een gecontroleerde ontploffing.Toen de politieagenten de club betraden stelden ze vast dat het aantal dodelijke slachtoffers en gewonden veel zwaarder waren dan gedacht

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).