binnenland

Limburger die liefdesrivaal neerschoot krijgt 25 jaar cel


gepost op 08/03/2017 om 17:00

Delen

De 61-jarige moordenaar van Rudy Proost (53) uit Meeuwen-Gruitrode is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Proost woonde samen met zijn vriend A.D. die ook een relatie met Marc V. uit Sint-Truiden had. Marc V. schoot op 25 maart 2015 zijn liefdesrivaal neer toen die in de zetel lag te slapen.

Nadat hij zijn vriend verloren was aan de gevolgen van botkanker ontmoette Marc V. zijn voormalige liefde A.D  in augustus 2014 opnieuw op de rommelmarkt van Sint-Truiden. In eerste instantie biedt A.D. een schouder om op te huilen en een luisterend oor aan. De gevoelens tussen Marc V. en A.D namen echter toe en ze begonnen een relatie. A.D verliet in februari 2015 zijn vriend voor een week maar keerde met een smoes terug naar Rudi Proost.

De dag erna zou Mark V. zichzelf een geweer aanschaffen. In een parkeergarage wachtte hij zijn liefdesrivaal op met het geweer. Hij bedacht zich toen hij merkte dat hij zijn kogels vergeten was. In de dagen die volgden stalkte en observeerde hij Rudi Proost in zijn huis. Toen hij op 25 maart 2015 zag dat er een andere man Proost aan het helpen was met het leggen van een nieuwe vloer dacht hij dat Proost A.D aan het bedriegen was. Hij confronteerde Proost hiermee en het kwam tot een schermutseling. Korte tijd later keerde hij terug met het jachtgeweer en schoot hij Rudi  Proost neer toen die in de zetel zat. Om een inbraak te ensceneren nam hij een televisie mee en trok hij enkele kastjes open. Het wapen gooide hij in het kanaal waar het later ook terug gevonden werd. Het lichaam van Proost werd door A.D rond middernacht ontdekt toen die thuis kwam. De politie kwam al snel bij Mark V. terecht die uiteindelijk de moord bekende.

Tijdens zijn verhoor zei Marc V. dat de vijf dagen dat A.D. bij hem verbleef de gelukkigste dagen die hij sinds lang had beleefd. “Die vijf dagen waren super. Samen koken, tv kijken, dingen doen dat was super”, zo vertelde Marc V. tegen de speurders tijdens één van de verhoren na de moord op Proost. Dat geluk was echter van korte duur toen A.D. met een smoesje de relatie verbrak en terugkeerde naar zijn partner met wie hij 23 jaar lang samen was.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select