binnenland

Beklaagde slaapkamermoord doet verrassende coming-out in rechtszaal


gepost op 07/03/2017 om 00:00

Delen

In Tongeren is de assisenzaak begonnen tegen de moordenaar van de 50-jarige Erik Janssen uit Dilsem-Stokkem in 2013. De eerste dag kende al meteen een eerste verrassing. Voor het eerst heeft beklaagde Abdullah E. verklaard dat hij ‘niet heteroseksueel’ is. Het is voor het eerst dat de man dit toegeeft. Blijkbaar was die onthulling ook voor de advocaat van E. een verrassing want hij vroeg meteen voor een schorsing om met zijn client te kunnen overleggen.

Het lichaam van de minderbegaafde homoseksuele man werd twee dagen nadat hij door Abdullah E. werd neergestoken door de hulpdiensten teruggevonden.Op 22 oktober 2013 hadden de twee mannen afgesproken om samen naar een voetbalwedstrijd te kijken. Abdullah E. viel toen op de zetel in slaap en werd wakker toen Janssen toenadering tot hem zou gezocht hebben. Met een mes stak hij verschillende keren in de borststreek van de oudere homo die zelf nog grotendeels in de kast zat. Het lijk van Janssen werd twee dagen later door de hulpdiensten ontdekt nadat de werkgever aan een buurvrouw gevraagd had om eens langs te gaan.De buurvrouw verwittigde de hulpdiensten omdat ze niet binnen durfde te gaan. Zij vonden het lichaam van de man in de woonkamer terug en doorheen het huis werden ook verschillende bloedsporen aangetroffen. In maart 2014 leidde dat tot de arrestatie van Abdullah E. De twintiger was geen onbekende voor de politie want in het verleden werd hij al gearresteerd voor verschillende diefstallen.

E. verscheen in pak voor de drie rechters en de jury in de assisenzaal van Tongeren. Tijdens zijn verhoor zei hij plotseling dat hij ‘niet heteroseksueel’ is.Hij gaf toe dat hij al vanaf zijn twaalfde homoseksueel was.Na overleg met zijn advocaat Gino Houbrechts was beschuldigde Abdullah Essah maandagnamiddag wel bereid om in de Tongerse assisenzaal zijn verhaal te doen over de dood van Erik Janssen. Hij meende echter dat Erik Janssen zijn dood zelf had uitgelokt, omdat hij bleef dreigen hun homoseksuele betrekkingen openbaar te maken. “Ik had Erik Janssen gevraagd om erover te zwijgen, want binnen de Marokkaanse gemeenschap zou ik zeker in de problemen geraken”, zei Abdullah.

“Een mes had ik niet bij. Na de seks op de slaapkamer heb ik onder een mes en een schaar uit een schuif in de keuken gehaald. Ik heb snel iets genomen. Ik wilde hem ermee bedreigen zodat Erik zijn mond zou houden. Hij bleef zeggen dat hij het aan de grote klok zou hangen. Ik werd kwaad en stak hem een eerste keer. Hoeveel steken ik gaf, weet ik niet meer. Na de steken vroeg hij mij om de ambulance te bellen want hij bloedde hevig. Als hij toch zou zwijgen, dan wilde ik de hulpdiensten wel bellen. Maar hij hield niet op. Op het gelijkvloers onder heb ik Erik een tweede keer aangevallen met mes en schaar. Er viel met hem echter niet meer te onderhandelen. Erik gleed uit over zijn eigen bloed. Hij viel op zijn rug. Erik was nog bij bewustzijn. Met mijn handen heb ik hem gewurgd. Erik droeg alleen nog een onderbroek. Ik heb zeker het bloed niet van zijn lichaam afgekuist. Ik probeerde nog zijn handen op zijn buik te leggen”, ging Essah verder, die nadien met mes, schaar en portefeuille naar het kanaal fietste om de spullen daar te dumpen.

De Assisenzaak tegen E. duurt een week.

Bron: Eigen berichtgeving / Belga

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).