buitenland

Zestienjarige aan het hoofd van bende die homoseksuele daters afperst


gepost op 01/03/2017 om 14:00

Delen

Een zestienjarige jongen uit het Australische Canberra is aangehouden omdat hij verschillende gebruikers van de dating-app Grindr afperste. Eťn van de afgeperste mannen pleegde zelfmoord. Tegen zijn vrienden zei hij dat hij een pedofielenjager was en het werk van de politie deed.

De jongen van 16 was leider van een groep van vier andere jongeren die ermee dreigden om homo's te outen als pedofielen als ze niet met geld over de brug kwamen en hun telefoons afgaven.

Op camerabeelden is te zien hoe de jongens hun slachtoffers naar bankautomaten begeleidde en hen dwingen om tot 1000 Australische dollar op te nemen. In totaal zouden de jongens minstens zeven slachtoffers gemaakt hebben. Een van de slachtoffers pleegde zelfmoord nadat de jongens hem thuis hadden opgezocht. De politie denkt dat de jongens mogelijk nog meer slachtoffers hebben gemaakt.

De slachtoffers werden door de jongens via Facebook en Grindr gecontacteerd. De politie opende een onderzoek naar de afpersingen nadat ze getipt werden door een aidsorganisatie.


Volgens de rechter lagen financiŽle winst en een 'pervers moraliteitsgevoel' aan de basis van de afpersingen. De rechter weigerde de jongen op borgtocht vrij te laten.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).