media

Moonlight wint Oscar voor Beste Film op chaotische manier


gepost op 27/02/2017 om 16:00

Delen

De Oscaruitreiking van zondagnacht verliep in chaos. Warren Beaty en Fay Dunaway mochten de Oscar voor de Beste Film uitreiken maar hadden de verkeerde envelop meegekregen en gaf eerst de Oscar voor beste film aan La La Land. Die moest echter gaan naar het homo-drama Moonlight dat eerder al twee Oscars had gewonnen, die voor beste geadapteerde script en beste mannelijke bijrol voor Marhershala Ali.

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

De hoofdrollen worden vertolkt door Mahershala Ali (House of Cards), Trevante Rhodes (Westworld), Andrť Holland (Selma) en Naomie Harris (Spectre, Skyfall).
De film Moonlight is nog steeds in de Belgische bioscopen te zien.

La La Land werd tegelijk de winnaar en de verliezer van deze Oscar-uitreiking. De musical was genomineerd in 14 categorieŽn maar kon er maar zes verzilveren. Geen enkele andere film deed het dit jaar beter.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select
Select