buitenland

Finland keurt het homo-huwelijk nog eens goed


gepost op 22/02/2017 om 18:00

Delen

Het Finse parlement heeft opnieuw de openstelling van het huwelijk voor homoseksuele goedgekeurd. Ook in 2014 werd het wetsvoorstel al in het Finse parlement met 105 tegen 92 goedgekeurd maar een petitie kon voorkomen dat de wet van kracht werd.

Meer dan 50.000 Finnen ondertekenden toen de petitie die eiste dat het huwelijk een unie tussen een man en vrouw zou blijven. Omdat zoveel Finnen de petitie ondertekend hadden moest er een nieuw debat over het homo-huwelijk komen in het Parlement.

Helaas voor de tegenstanders van het homo-huwelijk werd de openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels nu door meer parlementsleden gesteund dan in 2014. Het wetsvoorstel werd voor een tweede keer goedgekeurd met 120 tegen 48 stemmen. Twee parlementsleden onthielden zich en er waren er 29 afwezig.

Homoseksuele koppels kunnen al sinds 2002 een partnerschapsovereenkomst afsluiten in Finland. Tot nu toe was het het enige Scandinavische land waar homoseksuele koppels nog niet kunnen trouwen. Vanaf 1 maart kunnen ze dat wel.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).