buitenland

Tanzania dreigt met het publiekelijk outen van homomannen


gepost op 21/02/2017 om 14:00

Delen

De Tanzaniaanse overheid dreigt ermee om de namen van mannen waarvan ze vermoeden dat ze homo zijn, publiekelijk bekend te maken. De dreigende bekendmaking wordt door de vice-minister van Volksgezondheid Hamisi Kigwangalla verdedigd op Twitter.

Ook de namen van mannen die online seks zoeken met andere mannen zullen volgens de vice-minister mogelijk bekend gemaakt worden. Tweeters beschuldigden de politieker van homofobie en van een inbreuk op de vrije meningsuiting online.

Homoseksuele daden zijn verboden in het Afrikaanse land en kunnen bestraft worden met gevangenisstraffen tot dertig jaar.

Volgens Kigwangalia is er geen wetenschappelijke verklaring voor homoseksualiteit en is het een sociale constructie. In een tweet zegt hij dat homoseksualiteit onnatuurlijk is.

De 42-jarige vice-minister is een medische arts van beroep. Volgens hem komt homoseksualiteit enkel voor in de grotere steden. In het kleine dorpje in centraal Tanzania, waar hij opgroeide, waren er immers geen homoís.

Vorige week maakte het het ministerie van Volksgezondheid reeds bekend dat ze de hulpverlening aan veertig hiv/aids ziekenhuizen stop zet omdat NGOís daar een homoseksuele levensstijl zouden promoten.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).