binnenland

Eerste jeugdboek voor de lagere school over transgender voorgesteld


gepost op 18/02/2017 om 10:00

Delen

Vrijdag werd het boek Gelukkige VADERdag, Silvie voorgesteld. In het boek is de papa van Zita transgender. Çavaria ontwikkelde een bundel vol met lesideeën voor leerkrachten 2de en 3de graad lager onderwijs.

Praten over het thema transgender?met kinderen, hoe doe je dat? “Gelukkige VADERdag, Silvie is een vlot verhaal vol humor,” vertelt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs, “geen drama over transgender zijn. Het gaat ook over je gekke zelve zijn en over vriendschap. Over grote levensvragen en over spaghetti eten. Over stoere binken die huilen bij Bambi en pestkoppen die helemaal niet zo stoer blijken te zijn.”

Çavaria houdt van boeken die de realiteit weergeven zoals ze is. Holebi’s en transgenders maken deel uit van de diverse maatschappij. “De thema’s seksuele oriëntatie en genderindentiteit moeten niet altijd geproblematiseerd en geïsoleerd worden besproken”, legt Borghs uit. “Gelukkige VADERdag, Silvie is een springplank om het thema transgender in de klas te introduceren zonder drammerig te zijn.”

De bundel die çavaria ontwikkelde, bevat achtergrondinformatie over het thema transgender voor leerkrachten en voorlopig 13 lesprikkels om uit te proberen in de klas. “Voorlopig, want onze onderwijsmedewerkers zitten niet stil”, licht Borghs toe. “Bovendien ontwikkelen veel leerkrachten hun eigen methodieken die ze graag delen met hun collega’s. Die krijgen allemaal een plaatsje op www.schooluitdekast.be.”

Bol.com - Gelukkige VADERdag, Silvie-Brigitte Minne

Gelukkige VADERdag, Silvie-Brigitte Minne

Bol.com

14,95 €

Koop hier

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).