Baby zomervoordeel
buitenland

Marine Le Pen wil van homo-huwelijk af


gepost op 16/02/2017 om 16:00

Delen

De Franse extreem-rechtse presidentskandidate Marina Le Pen (Front National) wil het homo-huwelijk afschaffen en vervangen door een vernieuwde partnerschapsregeling. Dat staat te lezen in haar verkiezingsprogramma.

In het verleden onderhield het Front National sterke banden met de anti-LGBT lobby maar de laatste paar jaren probeert de extreem-rechtse partij om homoseksuele conservatieve kiezers binnen te halen. Maar ondanks deze "hervormingen" heeft Le Pen de beŽindiging van het homo-huwelijk zoals Frankrijk dat nu kent in haar verkiezingsprogramma gesmokkeld. Als onderdeel van punt 87 in haar 144-punten tellende programma staat het volgende te lezen."De creatie van een burgerlijke unie die de veranderingen van de wet Taubira (wet die het homo-huwelijk mogelijk maakte red.) zonder terugwerkende kracht moet ongedaan maken." Le Pen belooft een verbeterde partnerschapsregeling uit te werken maar blijft vaag over wat die verbeteringen precies inhouden. De socialistische regering keurde die wet in 2013 goed.

De reeds afgesloten homo-huwelijken zullen niet ongeldig verklaard worden. Le Pen hoopt op deze manier te voorkomen dat de homoseksuele koppels die reeds getrouwd zijn in een soort van Niemandsland terecht komen. Maar het huwelijk zoals dat vandaag in Frankrijk bestaat zal niet meer mogelijk zijn voor koppels van hetzelfde geslacht.

Ook wil Le Pen de toegang beperken en begeleiding stoppen van homoseksuele koppels tot IVF.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).