Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
buitenland

Mannen die anti-homoflyer verspreidde moeten voor de rechter verschijnen


gepost op 14/02/2017 om 20:00

Delen

Het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat drie mannen vervolgen omdat die in oktober vorig jaar een anti-homeflyer verspreid hebben in Amsterdam De drie, twee mannen uit Den Haag en een uit Rotterdam, hebben bekend dat ze de folders in twee wijken hebben verspreid. Daarmee wilden ze naar eigen zeggen een discussie losmaken. De drie mannen hebben zichzelf bij de politie gemeld, toen die hen op het spoor was gekomen. 

In de folder stonden teksten uit de Bijbel,Koran en Thora geciteerd waarin staat dat homoseksualiteit in deze godsdiensten verboden is. ‘De morele verantwoordelijkheid voor deze kinderen is van ons allemaal. Voor de komende generaties moeten alle moslims, christenen en Joden zich verenigen,’ zo stond er te lezen. Ook werd er in beweerd dat 29 procent van de homoseksuele ouders hun kind misbruikt. De politie kreeg een zeventigtal meldingen binnen van mensen die zich hadden geërgerd aan de inhoud. 
Het drietal wordt vervolgd voor groepsbelediging, aanzetten tot discriminatie en het verspreiden van discriminerende uitingen. Het is nog niet bekend wanneer de drie mannen voor de rechter moeten verschijnen. 

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).