Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
buitenland

Europees Parlement wil homo-adopties in heel Europa erkennen


gepost op 10/02/2017 om 08:00

Delen

Het Europese Parlement wil dat adopties automatisch in heel Europa erkend worden. Dat moet vermijden dat adoptieouders hun ouderlijke macht verliezen als ze naar een ander Europees land verhuizen. De maatregel mag ook geen rekening houden met de seksuele oriŽntatie van de ouders.

Het rapport over deze maatregel werd vorige week met 531 tegen 44 goedgekeurd en opent de deur voor wetgeving die deze grensoverschrijdende adopties erkennen.

In het rapport staat wel dat de opinies in de lidstaten over de principes van de adoptie-procedures verdeeld zijn en dat het huidige systeem significante problemen kan opleveren als Europese gezinnen van de ene naar de andere lidstaat verhuizen. Zo kan het gebeuren dat een adoptie niet erkend wordt in het land waar ze naar toe verhuizen. Dit kan betekenen dat ouders moeilijkheden kunnen ondervinden bij het uitoefenen van hun ouderlijke macht.

Het rapport bevestigd ook dat het non-discriminatie principe toegepast moet worden in de adoptie-wetgeving en dat de rechten van homoseksuele ouders beschermd moeten worden zoals dat bepaald werd in het Europese Charter van de fundamentele rechten.


Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select