Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Sport

Video:Dries Mertens steunt voetballers die uit de kast komen


gepost op 07/02/2017 om 15:00

Delen

Rode Duivel Dries Mertens steunt het diversiteitsproject Heroes of Football en stak onlangs de Nederlandse amateurvoetballer Danilo een hart onder de riem bij zijn coming out. Via het diversiteitsproject Heroes of Football vertelde Danilo zijn verhaal aan zijn vrienden en Dries Mertens.

Als hij wordt gevraagd om mee te spelen in een nieuw vriendenteam vindt hij dat ze moeten weten dat hij op mannen valt.
Zijn verwachting is dat hij niet mee mag doen als zijn team genoten weten dat hij homo is.
'De moeilijkste woorden in het Nederlands kon ik uitspreken', zegt Danilo. 'Maar de simpele woorden "ik ben homo", dat lukte mij heel lang niet.'


Voor zijn beste vrienden maakt het namelijk niks uit. Als hij maar blijft scoren.
In een ontmoeting met de Belgische prof speler Dries Mertens wordt het bij Danilo nog eens duidelijk dat niks je in de weg mag zitten als je de top wilt bereiken in de voetbal.
'Jij bent een voorbeeld voor iedereen, want ik zie hoe gelukkig je nu bent sinds je verteld hebt dat je homo bent” 'Door jongens zoals jij, zal het (een coming out, nvdr.) meer en meer positief bekeken worden. Want één of twee spelers die uit de kast komen is niet genoeg. Meer voetballers moeten dit durven, dan zal iedereen het accepteren.'Heroes of Football is een Europees initiatief om ervoor te zorgen dat iedereen die van voetbal houdt of deelneemt aan het spel, onbelemmerd plezier beleeft en daarbij helemaal zichzelf kan zijn, wat ook zijn/haar seksuele voorkeur is.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).