binnenland

Studenten Thomas More sporten met regenboogveters


gepost op 02/02/2017 om 15:00

Delen

De studenten van de sportopleidingen van Thomas More in Turnhout dragen voortaan veters met alle kleuren van de regenboog in hun indoor sportschoenen. Ze steunen op die manier de campagne om van de Turnhoutse campus een “Sport voor allen”-campus te maken. De campagne is een initiatief van docent, Mr Gay Belgium en Mr Gay Europe Raf Van Puymbroeck en kan rekenen op de steun van de hogeschool. Samen geven ze het signaal dat iedereen welkom is bij Thomas More. Vrijdag krijgen de eerste studenten de regenboogveters cadeau.

In de bres voor holebi’s in de sport…
Raf Van Puymbroeck draagt de LGBT-community een warm hart toe en springt vooral graag in de bres voor een meer holebi-vriendelijke klimaat in de sportwereld. Hij werkte o.a. mee aan een brochure van Sport Vlaanderen over transgenders in de sport, was betrokken bij 'Heroes of Football', een project waarvoor ook de KBVB zich engageert en gaf bijscholingen, workshops en speeches over de integratie van holebi's in sportlessen en onderwijs. Zijn verkiezing tot Mr Gay Belgium en Mr Gay Europe in 2016 opent veel deuren en maakt dat zijn stem gehoord wordt.

…en in het sportonderwijs

Raf Van Puymbroeck geeft op de Turnhoutse campus van Thomas More les in de opleiding Sport & Bewegen en in de Lerarenopleiding Lichamelijke opvoeding. “Ik wil mijn studenten niet alleen sportief opleiden, maar wil hen ook maatschappelijk gevoelige thema’s bijbrengen. En daarbij probeer ik ook verrassend uit de hoek te komen. Dat doe ik nu door hen regenboogveters te geven”, aldus Raf.

“Onze campus heeft een grote sporthal, een mooie danszaal, een fitnessruimte, kortom veel mogelijkheden om te sporten en te bewegen. De studenten moeten in die ruimtes indoor sportschoenen aan hebben, maar mijn collega’s en ik stelden vast dat ze die niet zo nauwkeurig dragen. We zochten een uniform gegeven om de indoor sportschoenen te kenmerken en zo kwam ik uit bij veelkleurige regenboogveters. Die veters zijn niet alleen een duidelijk kenmerk voor de indoorschoenen maar ook een statement van verdraagzaamheid en een “sport voor allen campus”. Ik hoop met deze actie een dialoog op te starten met en onder de studenten, de collega’s, maar ook de andere campussen van Thomas More en andere hogescholen”, besluit Raf Van Puymbroeck.

Op vrijdag 3 februari deelt Raf de eerste regenboogveters uit aan de studenten. Ze zijn gratis. De Studentenvoorzieningen van Thomas More steunen het initiatief en betaalden de rekening.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).