binnenland

Commissie voor Gelijke Kansen organiseert opnieuw een hoorzitting over  homoseksualiteit en religie


gepost op 01/02/2017 om 22:00

Delen

Donderdag gaat in de Commissie voor Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement voor de tweede maal een informele hoorzitting over  homoseksualiteit en religie door. Ditmaal werden de ‘raadgevende organisaties die binnen de geloofsgemeenschappen de rechten van holebi’s behartigen’ uitgenodigd.

Aanleiding
De Commissie voor Gelijke Kansen organiseerde op 29 september 2016 een eerste informele ontmoeting over het thema ‘homoseksualiteit en religie’ met vertegenwoordigers van de erkende erediensten. Aanleiding voor die ontmoeting was een uitzending van De afspraak in juni op Canvas met rabbijn Aaron Malinski en imam Brahim Laytouss over seksuele diversiteit binnen hun geloofsgemeenschappen.

Tweede hoorzitting
In opvolging van die vergadering organiseert de Commissie Gelijke Kansen op 2 februari 2017 een tweede informele hoorzitting in het Vlaams Parlement. Ditmaal worden de raadgevende organisaties Balaban (Joodse geloofsgemeenschap) Holebi-pastores samen met Cavaria uitgenodigd. Bedoeling is van gedachten te wisselen over de wijze waarop de verschillende standpunten over homoseksualiteit zich verhouden tegenover ‘gelijkheid’ als fundamentele waarde.

Om de sereniteit te bewaren wordt deze ontmoeting, net als de eerste, achter gesloten deuren georganiseerd.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select