5GB in plaats van 4GB
agenda

Holebi-filmfestival Pinx viert vijfde verjaardag


gepost op 24/01/2017 om 15:00

Delen

Vanaf woensdag kun je in de Gentse bioscoop Sphinx weer terecht voor het holebi-filmfestival Pinx. Tijdens deze vijfde editie worden ondermeer Moonlight, Dalida en Taekwondo getoond.

De Gentse bioscoop kijkt met voldoening terug op de afgelopen vier jaar met een stijgend aantal bezoekers. Dit jaar krijgt het festival er een extra dag erbij.
Het startschot voor het vijfdaagse filmfestival wordt op woensdag 25 januari gegeven met de openingsfilm Taekwondo. Zondag mag Moonlight de stekker uit het festival trekken.

In Taekwondo beleeft Fernando een droomvakantie in Buenos Aires met een groepje vrienden. Geen vriendinnen, enkel mannen. Ze zwemmen, drinken en genieten van het paradijs waarin ze terecht zijn gekomen. Door de ongedwongen sfeer besluit Fernando een vriend uit de taekwondoles uit te nodigen. Maar de komst van Germán, van wie niemand weet dat hij op mannen valt, brengt de macho-omgeving aan het wankelen.

Moonlight mag Pinx afsluiten. In het driedelige verhaal dat zich in de jaren 80 afspeelt in Miami wordt gefocust op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad staande moet houden. Hij probeert zichzelf en de liefde te ontdekken, ondanks alle worstelingen met zijn achtergrond en seksuele geaardheid.

Het volledige programma van Pinx vind je op de website van Sphinx.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).