buitenland

LGBT-gemeenschap afwezig op website van Witte Huis


gepost op 21/01/2017 om 18:00

Delen

Vrijdag legde Donald Trump de eed af om de 45ste president van de Verenigde Staten te worden. Ook in de virtuele wereld bracht dat de nodige veranderingen met zich mee. Bijna onmiddellijk na de machtsoverdracht werden de Facebook en Twitter-accounts die President Obama gebruikte tijdens zijn ambtsperiode gearchiveerd en overgedragen aan de administratie van Trump. Naast de social media accounts werd ook de website van Het Witte Huis in een nieuw kleedje gestoken en werden de initiatieven uit het Obama-tijdperk verwijderd en naar het archief verwezen.

Zo is er op de nieuwe website geen spoor meer terug te vinden van de speciale pagina's over onder meer LGBT-rechten, de gezondheidsverzekering (Obamacare), burgerrechten en klimaatverandering.

Op de LGBT-pagina van het Witte Huis werden de vorderingen vermeld die de administratie van Obama maakte om LGBT-rechten te behouden en te verbeteren. Ook kon je er verschillende rapporten terug vinden zoals dat van LGBT's op de werkvloer van het departement van arbeid.
Op de nieuwe website zijn die pagina's verdwenen en een zoektocht naar de termen gay en lgbt levert enkel een foutmelding op.

De website van het Witte Huis die tijdens de Obama-periode te raadplegen was, is samen met zijn Twitter-berichten als @POTUS, wel gearchiveerd en zijn te raadplegen via ObamaWhiteHouse.gov.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).