Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
media

Mister Gay Belgium stopt samenwerking met ereheer Abdellah Bijat


gepost op 12/01/2017 om 21:00

Delen

De organisatie van Mister Gay Belgium stopt de samenwerking met eerste ereheer Abdellah Bijat (23). Zijn lint is hij echter niet kwijt. De organisatie liet dat weten aan ZiZo nadat Bijat op zijn blog al had aangegeven dat hij al aan de kant werd gezet.

Bijat wilde met zijn deelname aan de Mister Gay Belgium verkiezing aandacht geven aan allochtone holebi's en kwam daarmee veel in de media.

"Tijdens de verkiezing heb ik als eerste moslim meegedaan en voluit gegaan voor de culturele gemeenschap. Dit heb ik kunnen doen omdat ik het zelf ook heb mee gemaakt. Door mijn coming out verhaal te vertellen kon ik niet alleen heel veel mensen bereiken maar ook raken. Zo liet ik zien welke problemen er zich voordoen bij culturele jongeren als hun familie erachter komt ze holebi blijken te zijn",zo staat te lezen op de blog van Bijat.


"Ik bleef niet bij de pakken zitten maar besloot tijdens mijn verkiezingsmaanden bij heel wat organisatie te gaan om over mijn thema te praten. Zo ben ik in heel wat holebi verenigingen terecht gekomen en kon ik hun daar inspireren met mijn verhaal maar ook met heel wat voorbeelden vanuit mijn eigen ervaring. Hierbij wou ik niet alleen de moslims bereiken maar ook heel wat jongeren daarbuiten."

Maar Bijat verwittigde vaak de Mister Gay Belgium organisatie niet van zijn plannen en kwam ook verschillende afspraken niet na. Abdellah was volgens Bram Bierkens moeilijk bereikbaar, kwam afspraken niet na, maar engageerde zich soms wel in naam en als de Mister Gay Belgium. Bram Bierkens claimt dat Abdellah dit deed zonder de organisatie hierover te verwittigen.

Mister Gay Belgium organisator Bram Bierkens legt aan ZiZo uit dat dat hij meermaals de hand reikte naar Abdellah Bijat, maar die ging er niet op in.

Abdellah Bijat wordt niet geschrapt uit het palmares, verzekert Bierkens. Alleen krijgt hij niet meer de steun van de organisatie Mister Gay Belgium. Als Bijat iets onderneemt, zal dat niet in naam van Mister Gay Belgium zijn.

Op 16 februari worden de twaalf finalisten bekend gemaakt van de vijfde editie van de Mister Gay Belgium-verkiezing.

Bron: ZiZo

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).